christmas-christmas-new-year-new-year-girl-woman-smile-hair-gift-bags-ball-toy-tree

Fii sic la munca, de Sarbatori!

Nici nu se apropie bine sarbatorile si deja ne gandim oare ce sa purtam in aceasta perioada. Cu siguranta culoarea rosie nu trebuie sa ne lipseasca, insa mai exista si alte abordari. Paleta culoristica in ton cu acest sezon este cu adevarat o provocare pentru doamnele si domnisoarele care vor sa fie remarcate la locul de munca.

Majoritatea nu poarta culori tipatoare la munca, insa v-as recomanda sa incercati sa iesiti din cotidian din cand in cand si sa incercati sa dati frau liber imaginatiei. Daca se afla pe piese adecvate, cu aceasta culoare poti compune o tinuta sic.

Incepem cu cea mai simpla combinatie: pulover rosu purtat peste o camasa alba si o pereche de pantaloni negri clasici. Daca nu te simti confortabil cu un rosu aprins pe tine, poti apela la o nuanta care sa te puna in valoare si care sa nu iti creeze disconfortul privirilor din jur. Eu as accesoriza aceasta tinuta cu o esarfa in combinatie de culori de sezon, astfel incat sa dai un plus valoare tinutei.

costume-de-dama-la-comanda

Ce zici de o fusta putin sub genunchi, gri, dresuri negre si botine de acceeasi culoare, iar in partea de sus o bluza larguta, cu un colier in relief la gat de culoare rosie? Crezi ca va arata bine? Te asigur ca daca vei completa cu un sacou in culori temperate de grena sau burgundiu, vei avea tinuta ideala de birou in preajma sarbatorilor.

Daca vrei sa fii ceva mai sexy, pastreaza dresurile acelea negre, adauga o pereche de pantofi cu toc, dar completeaza tinuta cu o fusta ceva mai scurta (o palma peste genunchi), neagra, cu buline, stransa cu o curea rosie. In partea de sus poti opta pentru o camas alba, simpla, deasupra un sacou rosu aprins, care sa te aduca cat mai aproape de culoarea costumului lui Mos Craciun. Astfel vei arata traznet la birou, dar iti vei pastra seriozitatea locului de munca.

O fusta creion, rosie, poate fi destul de conservatoare daca este purtata cu undres negru, o camasa alba si un blazer negru/gri inchis sau un pulover. In cand nimic altceva nu functioneaza, opteaza pentru tinuta monocroma si accesorizeaz-o cu o geanta rosie, shic. Chiar si un buzunar in plus la un sacou, sau un detaliu interesant la acesta, poate face din tinuta ta un model special, intr-o combinatie reusita. Detaliile fac diferenta.

costume-de-dama-craciun

Imprimeul tartan este foarte sic si in ton cu sarbatorile, dar ai grija cum il porti. Pe o fusta plisata scurta iti va da un look scolaresc, deloc potrivit la munca. Pe o fusta midi creion, insa, e cu totul alta poveste. Un pulover gros cu imprimeu tartan sau o esarfa iti vor da acel aer festiv. Avantajul este ca le poti purta toata iarna.

Si ce faci daca nu-ti place rosul sub nicio forma? Alegi piese de sezon din materiale adecvate – groase, confortabile. Un pulover tricotat gros purtat cu o pereche de pantaloni clasici iti va da un look confortabil, familiar, ca si cum te-ai afla in fata unui semineu, intr-o cabana la munte. Insa alaturi de pantalonii de costum si pantofii cu toc look-ul tau va fi foarte potrivit pentru munca. Alege alb, crem, nuante pudrate sau chiar culori intense – orice te face sa te simti bine. Puloverele sunt piesele cheie ale acestei ierni – profita de ele.

costume-dama-craciun-01

P.S.: Chiar daca este Craciunul, asta nu inseamna ca trebuie sa te imbraci ca un brad plin de instalatii si alte accesorii mai putin placute ochiului critic. Poti alege si varianta de sacou simplu, clasic, cu un pulover rosu in carouri, cu o pereche de pantaloni la fel de clasici sau o fusta. Secretul este sa te simti bine in ceea ce imbraci. Fii tu insuti!